top of page

Hoe werkt waterzijdig inregelen?

Hoe%20waterzijdig%20inregelen%20(bewerkt

Heading 1

Optimaliseer de warmteverdeling met waterzijdig Inregelen

Bij waterzijdig inregelen stem je de doorstroming van water naar elke radiator af om een optimale warmteverdeling in de woning te garanderen. Dit proces zorgt ervoor dat iedere radiator precies de juiste hoeveelheid water krijgt, wat resulteert in een efficiënte verwarming en lagere energiekosten voor uw klanten.

Wat is waterzijdig inregelen?

Waterzijdig inregelen houdt in dat je de maximale doorstroomopening van elke radiator instelt. Hierdoor wordt het temperatuurverschil tussen de aanvoerleiding naar de radiator en de retourleiding die het afgekoelde water terugvoert naar de cv-ketel geoptimaliseerd. Dit proces verbetert de verdeling van warm water over alle radiatoren, wat leidt tot een meer gelijkmatige en efficiënte verwarming.

 

Hoe werk waterzijdig inregelen?

Bij DeltaPro gebruiken we geavanceerde tools zoals de DeltaPro meetset, die op basis van de temperatuurmethode gedetailleerd inzicht geeft in de installatie. Dit maakt het mogelijk om nauwkeurig te bepalen hoe de radiatoren moeten worden ingesteld.

 

Stappen waterzijdig inregelen:

  1. Inspectie van de radiatorenInstalleer onze meetmodules en voer berekeningen uit om te meten hoe snel het water door elke radiator stroomt. Dit helpt bij het bepalen van de optimale instellingen voor elke radiator.

  2. Afstellen van Radiatorkranen en Voetventielen: Er zijn twee hoofdmethoden om de waterstroom door een radiator te regelen:

  • Via de radiatorkraan: Verwijder de dop van de radiator om toegang te krijgen tot het 'binnenwerk', waar je met een speciale inregelsleutel de draaischijf kunt instellen. Houd er rekening mee dat elk merk radiatorkraan een andere sleutel kan vereisen, wat het instellen soms bemoeilijkt. Niet alle radiatorkranen zijn bovendien inregelbaar. 

  • Met het voetventiel: Het voetventiel bevindt zich onderaan de radiator in de afvoerleiding. Door het voetventiel verder dicht te draaien, beperk je de hoeveelheid warm water die de radiator binnenkomt, wat het temperatuurverschil tussen de aanvoer en afvoer vergroot. Hierdoor wordt de warmteafgifte van de radiator in de ruimte verminderd

   3. Nauwkeurige afstemming: Door het gebruik van DeltaPro’s technologie en meetapparatuur kan je als installateur de afsluiters en regelknoppen nauwkeurig afstemmen. Dit zorgt voor een gebalanceerde warmteverdeling en een optimaal functionerende cv-installatie.

Koptekst 1

Radiator afsluiter

Mikrotherm.JPG
radiator met therm afsl en retourventiel

Voetventiel

voetventiel regulux.JPG

Koptekst 1

Voordelen van waterzijdig inregelen 

  1. Efficiënte warmteverdeling: Een gelijkmatige temperatuur in alle ruimtes, waardoor het comfortniveau van de woning stijgt.

  2. Lagere energiekosten: Bespaar tot 15% op gasverbruik door efficiëntere verwarming.

  3. Verbeterde systeemwerking: De cv-ketel werkt efficiënter, wat de levensduur van de installatie verlengt.

 

Waarom kiezen voor DeltaPro?

DeltaPro biedt installateurs een gebruiksvriendelijke en nauwkeurige oplossing voor waterzijdig inregelen. Onze meetset maakt het eenvoudig om systemen snel en precies af te stellen, wat resulteert in tevreden klanten en beter presterende verwarmingssystemen.

 

Aan de slag met DeltaPro

Wil je meer weten over hoe je waterzijdig inregelen kunt optimaliseren met DeltaPro? Neem dan contact met ons op.

 

bottom of page